Industriell heminredning

I takt med att allt fler har spenderat allt mer tid hemma under 2020 har heminredning blivit allt viktigare. I följande text hittar du mer information om några av de hetaste trenderna inom heminredning i år.

Två tydliga spår

När det gäller heminredning generellt finns det två väldigt tydliga trender just nu. Den ena trenden är att hålla allt så naturnära som möjligt. Det vill säga, färger som ligger på den gröna eller bruna skalan och material som exempelvis trä. Den andra trenden som också synts mycket nu är den industriella trenden. Det innebär att material som stål och andra metaller blivit väldigt populära samtidigt som det är en ganska avskalad trend.

Plåt är ett fantastiskt material att jobba med som också är väldigt trendigt nu. Om du vill ha mer inslag av plåt i din heminredning är det ett hett tips att kolla in Norrmalms Plåtslageri, på det sättet kan du få personlig inredning tillverkat på ett professionellt sätt. Plåt är dessutom ett tacksamt material att använda sig av om du exempelvis behöver lägga om ditt tak eller förändra exteriören på ditt hus.

Industritrenden är i sig inget nytt och den har återkommit och fortsätter återkomma i olika format. Ett exempel på det är steampunk, en stil som också varit på tapeten till och från de senaste åren.

Det finns också gott om tips på hur du kan resonera när du ska köpa industriprodukter, oavsett om du vill ha dem som heminredning eller om du driver en industri.

Att industriell design går hand i hand med skandinavisk design är inte särskilt konstigt. Det gäller både för heminredning, konstverk och byggnader av olika slag. Det avskalade och materialen som återkommer inom industrin har i sig blivit ett signum för skandinavisk design och skandinaviska konstverk.

En mer sparsmakad heminredning är också en trend som går igen i båda spåren. På något sätt har begreppet “less is more” gynnats av krisen.